Hi New Beans Hi New Beans! Limitált Kiadású Aroma Csésze

Hi New Beans Hi New Beans! Limitált Kiadású Aroma Csésze

16 900 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Hi New Beans Hi New Beans! Limitált Kiadású Aroma Csésze

16 900 Ft
+ 1 290 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
kaveverzum.hu
Termékleírás
Szín Színes
Gyártó Hi New Beans
EanCode 250103
Arukereso.hu Export Kategória Bögre, csésze
Méret 280 ml
Custom Label 0 Home Coffee General

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Aroma Csésze – Élményekre formálva Sáfrán Anett keramikus művésszel együttműködésben egy olyan egyedi aroma csésze született, amely a filter kávézás élményét hivatott művészi szintre emelni. A tervezési folyamat során a legfrissebb gasztronómiai és érzékszervi kutatásokat vették alapul. A csésze minden design eleme tudatos funkciót tölt be: céljuk, hogy kiemelje a kávé gyümölcsös és florális jegyeit, valamint elősegítse az aromák kibontakozását. Ezt a csészét kifejezetten a " Blooming Beans – NICARAGUA Art & Coffee Series Limitált kiadású specialty kávé " tételnek a bemutatására tervezték. A formavilág és az anyaghasználat célja, hogy kiemelje a kávé érzékszervi gazdagságát, és még teljesebbé tegye az élményt. A projekt szakmai mentorálását Nagy Bertók Anita látta el, szakmai vezetője pedig Tóth Nóra, a Hi New Beans alapítója volt.

A művészről Sáfrán Anett keramikus művész a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen (MOME) végzett formatervezőként, a kerámiatervezésre specializálódva. Munkásságában a hagyományos kézműves technikákat kortárs formanyelvvel és innovatív megoldásokkal ötvözi.
Letisztult, mégis karakteres formavilága a gasztronómiai és design tárgyak világában is egyedivé teszi alkotásait. Sensory kutatások által inspirált forma
A csésze kerekded formája, ívelt feneke és a belsejében kialakított domborulat az aromák koncentrálódását és azok felszabadulásának intenzitását szolgálják.
A csésze térfogata 280 ml, amely elegendő teret biztosít az aromák kibontakozásához. Az optimális ízélmény érdekében egyszerre 100 ml kávé töltését javasoljuk. Ezzel a mennyiséggel marad tér az aromáknak, optimális a hőkiegyenlítés és a csésze érintése kényelmes marad. Falvastagság és érzékelés összhangja
A csésze falvastagsága hatással van a hőtartásra és az ízérzetre. A vékonyabb fal gyorsabban igazodik a kávé hőmérsékletéhez, míg a vastagabb fal hosszabb ideig megtartja a hőt, de tompíthatja az aromák intenzitását. A közepes falvastagság egyensúlyt teremt: segíti a kávé gyors hőkiegyenlítődését, miközben az ízek teljes gazdagságukban bontakoznak ki. A fül nélküli kialakítás lehetőséget ad a hő és a tapintás közvetlen érzékelésére. Peremkialakítás és ízélmény
A csésze finoman ívelt, befelé záródó pereme egyenletesen irányítja a kávét a nyelvre, csapdába ejti az illékony aromákat, így fokozva az illatok intenzitását – különösen a gyümölcsös és florális jegyeknél. A precízen megválasztott peremvastagság által a kávé lassabban áramlik, így az ízek fokozatosan, gazdagon bontakoznak ki. Anyaghasználat és a kávé aromái
A porcelán kiváló hőtartó és ízsemleges anyag, amely nem befolyásolja a kávé ízét.
Sima, mázas felülete megakadályozza a lerakódásokat. Színek és ízérzékelés kapcsolata
Érzékszervi kutatások szerint a meleg tónusok, különösen a narancssárga, fokozzák az édes ízérzetet és növelik a kávé élvezeti értékét. A napfény és melegség érzetével társítva kiemelik a gyümölcsös és citrusos jegyeket. A narancssárgát fehérrel ötvöztük, hogy lehetővé tegyük a kávé színének természetes érzékelését.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.